Over ons

Over ons

Van opa op vader, van vader op zoon...

 

Ons ijs wordt gemaakt volgens een bijna 100 jaar oud recept. Ciro's opa begint met het maken van ijs in 1924, in het hart van Napels. Al snel groeit het kleine zaakje uit tot een goedlopende zaak waar een kleine 40 jaar later Ciro's vader Vittorio de scepter zwaait.

Ciro mag als klein jongetje op vrije dagen meehelpen en als hij 5 jaar oud is maakt hij zijn eerste ijshoorntje voor klanten. Iets wat begint als een spel, wordt al snel een grotere passie. Naarmate Napels crimineler wordt en de sfeer grimmiger, wordt het voor Ciro duidelijk dat hij hier niet zijn hele leven wil blijven.

In 1992 neemt hij een rigoureuze beslissing en vertrekt naar Rimini, de bekendste badplaats van de Adriatische kust. Met pijn in zijn hart verlaat hij zijn geliefde Napoli..

 

 

In datzelfde jaar koopt hij hier Bar Gelateria "La Nuova Aurora", later Bar Gelateria " Tom & Jerry. Na de geboorte van zijn oudste dochter verkopen Ciro 

en zijn vrouw Marianne de zaak. Een zaak runnen die 24 uur per dag open is, wordt onmogelijk.

 

Inmiddels is ook zijn familie vanuit Napels naar Rimini verhuist. Samen met zijn ouders opent Ciro in 1998 "Caseificio De Martino", een speciaalzaak in zuivel en typisch mediterraanse producten. In 2000 komt er een tweede vestiging bij in de Mercato Coperto (overdekte markt) van Rimini.

 

Maar het bloed kruipt waar het niet kruipen kan... en er komen weer plannen om de horecapassie verder te ontwikkelen. In 2004

besluiten Ciro en Marianne naar Weert te verhuizen. Het is tijd voor iets nieuws, Italiaanse koffie en ijs. Gelato & Caffè CONFUSO! Op zoek naar een leuk pandje vinden ze begin 2005 de voor hun unieke locatie voor het uitwerken van de plannen. Het moet groots zijn en ècht Italiaans. Op 18 augustus 2005 openen ze Gelato & Caffè CONFUSO Weert.

 

Begin januari 2016, na meer dan 10 jaar wordt de zaak verkocht en beginnen Ciro, Marianne en hun inmiddels volwassen dochter Michelle aan een nieuwe uitdaging; CONFUSO, Passione Italiana! Er wordt begonnen met het importeren van ijsproducten, Italiaanse koffie en espressomachines.

 

In de zomer van 2016 komen ze bij toeval uit op een prachtig pand in Deurne. De kriebels komen weer en er wordt weer contact gezocht met een Italiaanse architect en Interieurbouwer. Want er moet immers een klein stukje Italië in Nederland gecreëerd worden. Plannen worden uitgewerkt, met als resultaat, een prachtige zaak op een unieke locatie. Op 15 april 2017 is het dan zover. Een knallende opening! Gelato & Caffè CONFUSO Deurne is een feit!

 

 

 

Neem gerust contact met ons op...

Verzenden
Gelato & Caffè CONFUSO
Stationsstraat 32A
5751 HE Deurne


Volg ons:    
KVK nr. 70490015
 


+31(0)633 800 872 info@confuso.nl
Powered by : Unique Webdesign